قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | تداوم نوسان دلار در کانال ۸۷ هزار تومان رئیس اتاق تجارت هرات در مشهد: هرات آمادگی میزبانی از سرمایه‌گذاران ایرانی را دارد تصویب تجهیز و حفر ۱۰۰ حلقه چاه برای تأمین فوری آب مشهد ریزش قیمت طلا به کمتر از مرز ۷ میلیون تومان در مشهد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) فروش فوری محصول سایپا در راستای حمایت از مشاغل از صبح امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هزینه نجومی ساخت مسکن در تهران | متری ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان ناقابل! سبد معیشت کارگری در مرز ۵۰ میلیون تومان | دستمزد روزانه کارگران پول یک کیلو برنج است رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: خط ریلی بین روزنک و شمتیغ می‌تواند اقتصاد افغانستان را از طریق ایران به اروپا و فراتر وصل کند مشاغل سخت و زیان‌آور بازنگری می‌شود + جزئیات صعود بیشتر بیت‌کوین با تضعیف دلار (۲۹ تیر ۱۴۰۴) هشدار جدی به پرمصرف‌های برق | اعمال محدودیت در انتظار مشترکان پرمصرف‌ فروش متری مسکن راهی برای خانه‌دارشدن است؟ جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری اعلام شد کدام میوه‌ها در مشهد گران و کدام ارزان شدند؟ (۲۹ تیر ۱۴۰۴) کدام استان‌ها بیشترین مصرف آب را دارند؟ | مشهد، جزو کم‌مصرف‌های آب وجود تقاضای کاذب در قیمت مسکن و اجاره‌بها در مشهد گوشت ارزان پاکستانی جایگزین گوشت برزیلی می‌شود پیش بینی بورس (یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی تحلیلگر گروه بانکداری سوئیسی درباره سقوط ارزش دلار بیانیه گروه ۲۰ در نقد سیاست‌های ترامپ واریز ۱۹ هزار میلیارد تومان سود برای ۱۲ میلیون سهامدار بورس زمان واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک (مرحله سوم) دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد نرخ کرایه از مرز تا نجف و کربلا برای اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ سبد دارایی ۹۱ هزار سهام‌دار با «همیار» بیمه شد کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴ شرایط خرید ارز اربعین ۱۴۰۴ در پیام‌رسان «بله» اعلام شد رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: تعداد زیادی از واحد‌های صنفی به دنبال ابطال پروانه هستند | مردم طلای آب‌شده خریداری نکنند بررسی قیمت دینار عراق در بازار آزاد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | امروز نرخ ارز اربعین چقدر است؟ بورس کانال ۲.۸ میلیونی را پس‌گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟

  • کد خبر: ۳۴۵۸۰۵
  • ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟
بازار ارز در هفته‌ای که گذشت، نوساناتی را به طور روزانه تجربه کرد و کمتر روزی بود که قیمت حدودی آن در بازار ثابت باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار ارز ایران در هفته‌ای که گذشت، بار دیگر با نوسانات معناداری همراه بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد شاخص ارزی در هر دو بازار رسمی و آزاد روندی افزایشی را تجربه کرد. بر اساس رصد میدانی از معاملات بازار ارز، نرخ دلار آمریکا در بازار رسمی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، پس از عبور از میانه کانال ۷۱ هزار تومانی، با رشد هفتگی همراه شد و با نرخی گران‌تر به کار خود پایان داد.

فراز و فرود دلار در بازار آزاد

در بازار آزاد ارز معامله‌گران شاهد تغییرات قابل توجهی بودند.  در ابتدای این هفته، نرخ دلار آمریکا در معاملات بازار آزاد ارز در محدوده خیابان فردوسی تهران، به سطح ۸۶ هزار و ۸۰۰ تومان عقب‌نشینی کرده بود. اما در ادامه و به‌ویژه در روز‌های یکشنبه و دوشنبه، بازار ارز بار دیگر با موجی از خرید‌های هیجانی مواجه شد و قیمت دلار به سرعت از کانال ۸۷ هزار تومان عبور کرد و حتی تا مرز ۹۰ هزار تومان پیش رفت.با این حال، ورق بازار بار دیگر برگشت. در میانه هفته فضای بازار تا حدی آرام گرفت.  در روز‌های پایانی هفته، فشار خرید ارز کاهش یافت و از التهابات مقطعی بازار کاسته شد. در نهایت در پایان هفته، نرخ دلار آمریکا که در روز شنبه به کمتر از ۸۷ هزار تومان رسیده بود و در میانه هفته حتی به ۹۰ هزار تومان نیز نزدیک شده بود، در معاملات آخرین روز کاری هفته (پنجشنبه) در محدوده ۸۸ هزار تومان تثبیت شد.  این یعنی طی شش روز کاری، نرخ دلار بیش از هزار تومان افزایش داشته است.

افزایش نرخ دلار در مرکز مبادله و بازار حواله

نوسانات نرخ دلار، اما صرفاً محدود به بازار آزاد نبود. در مرکز مبادله ارز و طلای ایران و همچنین در بازار حواله‌های ارزی تجاری، قیمت‌ها با روند افزایشی همراه شدند. بر اساس داده‌های رسمی،  هر اسکناس دلار آمریکا در مرکز مبادله با رشد ۱۱۷ تومانی نسبت به هفته قبل، در پایان هفته به رقم ۷۱ هزار و ۶۱۹ تومان رسید.همچنین نرخ حواله دلار آمریکا در بازار ارز تجاری در آخرین روز هفته به سطح ۶۹ هزار و ۶۶۸ تومان افزایش یافت که در مقایسه با مدت مشابه هفته قبل، رشد ۱۱۴ تومانی را نشان می‌دهد.

رفتار متفاوت یورو در مرکز مبادله

اما در سمت دیگر بازار، نرخ یورو برخلاف دلار روندی کاهشی داشت. در پایان هفته، هر اسکناس یورو در بازار رسمی به نرخ ۸۳ هزار و ۲۸۲ تومان رسید که نسبت به روز پایانی هفته قبل، کاهش ۴۲۲ تومانی را نشان می‌دهد. نرخ حواله یورو در بازار تجاری نیز با افت ۴۱۰ تومانی به سطح ۸۱ هزار و ۱۴ تومان رسید.

دو محرک اصلی بازار ارز

بررسی کلی تحولات بازار ارز طی هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که در شرایط کنونی، دو عامل اصلی بیش از سایر متغیر‌ها بر روند قیمتی ارز تأثیرگذار هستند. از یک سو سیاست‌های ارزی بانک مرکزی به‌عنوان بازارساز اصلی، همچنان در مهار یا هدایت نرخ ارز نقش دارد. از سوی دیگر، تحولات دیپلماتیک و سیاسی به‌ویژه در ارتباط با مذاکرات ایران با اروپا و آمریکا، نقشی تعیین‌کننده در انتظارات معامله‌گران و جهت‌گیری بازار ایفا می‌کند.در چنین فضایی که هر لحظه احتمال بروز نوسانات جدید در نرخ ارز وجود دارد، فعالان باتجربه بازار هشدار می‌دهند که ورود افراد کم‌تجربه و بدون شناخت کافی از ماهیت پرریسک این بازار، می‌تواند منجر به زیان‌های سنگین شود. توصیه کلی این است که در شرایط فعلی، ورود به بازار ارز برای حفظ ارزش دارایی، نیازمند آگاهی دقیق از ریسک‌های سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی است و بدون تحلیل صحیح، این بازار مکان مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->